Radnici Doma zdravlja pozitivni? Ili ipak negativni?

Radnici Doma zdravlja u Blacu koji su se na sopstvenu inicijativu testirali prethodne nedelje a koji su bili pozitivni na COVID-19, vratili su se svojim kućama. Na sreću, za njih je ova farsa završena, ali ostajte pitanje, kako to čas pozitivni- čas negativni!

Naime, prvo niko od radnika koji su pozitivni na testu, nije osećao nikakve simptome, ali test je pokazao da su oni pozitivni i samim tim procedura je morala biti ispoštovana. Oni su po hitnom postupku prebačeni u Niš, tačnije u Nišku banju, gde su u hotelu bili u karantinu. Mada, to je više bio klasičan hotelski meštaj, pošto niti ih je ko pregledao niti su imali neki posebni tretman, Reklo bi se da su tu samo da popune “kvotu” odnosno da bude što više zaraženih na papiru. U istom trenutku u Blacu se podigla velika prašina oko svega toga, jer je narod počeo da paniči, i to s razlogom. Jer na osnovu onoga kakve se vesti plaisraju o ovom virusu, nikom sigurno nije bilo svejedno. Na sreću svih Blačana, prašinu su “spustili” Rusi. Bukvalno. Došli i prosuli akohol an sve strane, da dezinfikuju kompletno Blace. Trebali su samo malo i do opštine da svrate.

Cela ovoa priča dobija epilog, mada je više to zamršenost, 20. aprila kada je radnicima Doma zdravlja rađen test po hitnom postupku a rezultati su im stigli za nepunih 5 sati?! U isto vreme direktor Doma zdravlja u Blacu, šalje sanitet za NIš, verovatno je već znao rezultate. Ili je imao “dojavu”.

“U momentu kada nam je rađen test, oko 9 ujutru, direktor je već znao da ćemo biti negativni, rekao je vozačima saniteta da će da idu za Niš! Takođe, svi u “Radonu” gde smo bili ovih 5 dana, i medicinsko osoblej i pacijenti, nisu mogli čudom da se načude da se nekom radi ponovni test nakon samo 5 dana. Test liji se ishod već zna, da bi direktor oprao sebe i nastavio da vrši teroro nad zaposlenima!”

Ovako komentarišu celu situaciju radnici Doma zdravlja, i dodaju:

“Dotični (direktor DZ prim. out.) je u vreme vanrednog stanja uspeo da zaposli svoju ćerku, a isto tako dodelio mnoge otkaze. A da ne pričamo o tome što je sve to van zakona i zapošljavanja koja je završio i otkazi koje je dodelio. Već smo pomenuli da nikoga od nas nije nijednom pozvao, da pita kako smo, a i prilikom odlaska za Niš, rekao je “ko vas je terao da se testirate”

Sve u svemu, radnici Doma zdravlja odjednom ozdraviše, što je naravno dobro, ali zašto se samo oni vratiše kući, šta je sa ljudima iz Doma u Trbunju (ili “Trbulju”)? Zašto su oni ostali u NIšu, a pojedini čak pstali zatočeni u Domu, sa korisnicima izmešani svi i pozitivni i negativni?

Da li su radnici Doma zdravlja odjednom vraćni kući jer je trebalo sa njima da bude i dr Andrijana Đorović za koju se spekulisalo da je takođe pozitivna ili zato što je urgirao Ivan Burgić, nekadašnji predsednik opštine Blace, čija je žena bila u Niškoj banji kao pozitivan slučaj?

Mnogo nejasnoća u svemu, definitivno. Bitno je da narod ostane zdrav, u svakom smislu. Na kraju krajeva bolje ovako nego da su ljudi teže bolesni. Jedino što opet dolazimo do toga da su direktor Doma zdravlja i Direktorka Doma u Trbunju očigledno piuni u ovoj igri sa ljudskim živcima. Da li je ta fotelja slađa od toga da se pomogne ljudima u nevolji, da li je bitnija od toga da se ne pomogne mladom čoveku koji je na žalost izgubio život pre par dana? Vraćen iz Prokuplja kako kažu “sa kapije”. Izgleda da nam je zdravstvo odavno propalo a Topličko zdravstvo nikad gore nije bilo.

Na kraju krajeva, najviše posla posle svega ovoga imaće advokati i sudije.

Zaključak: Toplica kao večiti bastion demokratije i prkosa nepravdi, pala je na ovom ispitu. Ministar poljoprivrede ne zna kako se zove selo gde je, bar na 24 sata, bilo najveće žarište virusa, glavni čovek Toplice, poslanik Darko Laketić se ne pojavljuje nigde, ostavio ljude na cedilu, nadležni funkcioneri se pravdaju kako nemaju ništa sa zaraženima, a narod sve to gleda sa strane. Naredni ispit imamo već u junu, samo možda je najbolje da taj ispit BOJKOTujemo ili svi na ulice, pa kako kome…

3 Replies to “Radnici Doma zdravlja pozitivni? Ili ipak negativni?

  1. Jesu li se zapitali sta su dozivele porodice u trenucima njihovih igara, hoce li neko odgovarati za patnju i nepravdu prema tim radnicima

  2. Vrlo odgovorno. Naročito od glavnog. Gde je sad da stručno pomogne sa sa svojim teletabisima

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *