Na groblju u Blacu NIKAD gore stanje!

Juče i danas, žitelji opštine Blace, kao i mnogi drugi ljudi sa strane, čiji su najmiliji sahranjeni na blačkom groblju, izlazili su za Zadušnice. Mešutim kada su stigli tamo, imali su šta i da vide.

Na starom groblju u Blacu, spomenici se ne vide od trave i korova! Trava je toliko porasla da je nemoguće prići a ni prepoznati groblje. Velika sramota za lokalnu samoupravu i upravu groblja.

Strašno! Možemo sam da zamislimo kako je tek po selima kada je u Blacu ovako! Ruku na srce, novi deo groblja je uređen i stvarno se vodi računa, ali stari deo je u katastrofalnom stanju. Tačno je da o grobnim mestima treba da brini u potomci tj rodbina onih koji su tu sahranjeni, ali ipak, najveća je odgovornost nad upravom groblja.

Bitno je da funkcioneri idu da se slikaju pored nove IMITACIJE ASFALTA! A to što su im groblja zapuštena, ustanove u rasulu, dečija igrališta polomljena, to izgleda nije bitno… Jer, mrtvi (ne) glasaju, deca nemaju pravo glasa, a u ustanovama direktori su već zapretili otkazima, pa tu računaju da je završeno…
Ali, izgleda da je stvar u tome što uređenjem groblja nema šta da se zaradi, dok pravljenjem puteva ima itekako, naročito za izvođače pa onda i njihove poltrone. Zato se putevi masnovno rade, a ovakve stvari se zapostavljaju!

E Blace, šta si dočekalo. Verovatno te uskoro pripajaju nama, da svi zajedno budemo GRAD PROKUPLJE!

ž

 

Slike na našem sajtu skinute su sa društvene mreže “Facebook”, te stoga nismo odgovorni za njihov sadržaj niti za nalaženje osetljivih stvari na njima!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *