Blačke bandere svetle u Beloljinu?

Državni put Blace-Beloljin završen je i nema sumnje da je 100 puta bolji nego što je bio pre. Iako mnogi komentarišu da je kvalitet radova loš, činjenica je da ovaj novi put ne može da se uporedi sa onim starim. Nego, šta je sa osvetljenjem?

Kada je predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao radove na toj deonici, u oktobru 2019. godine, rekao je da mora sve da svetli u dužini trotoara u pravcu od Blaca ka Beloljinu. Odmah se reagovalo i krenulo se u postupak realizacije osveteljenja trotoara a samim tim i puta.

Bandere su nabavljene, LED sijalice takođe, međutim, ne svetle u Blacu, već u Beloljinu! Ovo svakako može da se okarakteriše kao nesposobnost lokalne vlasti! Jer, sve su dobili na gotovo, obezbeđeno je sve, ali ispred nosa, bandere “odoše” u Baloljin. Pa se pitamo, da li je moguće da se došlo do toga, da sada u Beloljinu imate rasvetu sa OBE strane ulice, a u Blacu nemate ni sa jedne??

“Kafanske priče” kažu da su te bandere obezbeđene od strane “Kruševac puta” ali da je lokalnu vlast preduhitrio gospodin Laketić koji je ipak naredio da se te bandere i rasveta ne postavlja u Blacu već u Baloljinu, ipak mu je verovatno bliži srcu Beloljin nego Blace. Ovo su naravno ne potvrđeni izvori već samo nagađanja, koja možda i nisu daleko od istine.

Sve u svemu, Beloljin sada svetli “kao Las Vegas” dok Blace polako tone u mrak. Da li će se svetlo uplatiti i da li će Blace da prosvetli i izađe iz ovog trenutnog mraka videćemo već za manje od 15 dana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *